Menu Luk

Breijinho da Costa Moscatel Roxo

Aroma: tørret frugt, roser, rosmarin og honning.

Smag: blomme, dadler, hasselnød, honning, fed smør og en  frisk lang blød eftersmag.

Vinfremstilling: de håndplukkede druer bliver presset, hvor efter de kommer på tanke. Herefter sker en mindre fermentering, i hvilken der tilsættes brandy – denne proces står på i 5 måneder. Til slut hældes vinen på franske egetræsfade.

Fadmodning; minimum 5 år på franske egetræsfade

Druer: Moscatel Roxo.

Alkohol: 17,5% (syre: 5,9 g/l pH: 3,2)

Serveringsforslag: drik den som den er, kold til desserter og oste. 

Temperaturforslag: 8-10 grader.

Pris: 399 kr. pr. stk. (0,5 liter)

Limited edition 2000 flasker. (Nummereret)

Lidt om druen i denne vin:

Moscatel galego Roxo stammer fra det østlige middelhav og blev introduceret til den iberiske halvø af romerne. Druens alsidige aroma er meget let genkendelig med noter af friske druer, rosiner, citroner, kærlighedsfrugter, pærer og citrusfrugter. Den har en god, frisk surhedsgrad.