Menu Luk

Breijinho da Costa Reserve

Aroma: moden frugt og mørke bær.

Smag: dyb og kraftig, slutter med en elegance, som man kun finder i rødvin, hvor druerne vokser nær havet.

Vinfremstilling: Vinen er produceret af håndplukkede druer. Den alkoholiske fermenteringsproces foregår i ståltanke med temperaturer kontrolleret imellem 24 og 26 grader.

Fadmodning: franske egetræsfade i 12 måneder.

Druer: Alicante Bouschet, Touriga Nacional og Touriga Franca

Alkohol: 14,5% (syre: 5,5 g/l pH: 3,4)

Serveringsforslag: velegnet til oksekød, kraftige gryderetter og ost.

Temperaturforslag: 14-16 grader.

Pris: 175 kr. pr. stk./500 kr. 3 stks. kasse

Lidt om druerne i denne vin:

Alicante Bouschet: Er en blanding af druesorterne Grenache og Petit Bouschet. Meget frugtholdig drue med masser af farve. Druen bliver oftest brugt i blends.

Touriga nacional anvendes primært til portvin. De senere år har druen opnået stor anerkendelse når den anvendes til rødvin af meget høj kvalitet. Vinstokkene er usædvanligt lavt ydende med meget små druer. De små druer indeholder mange tanniner hvilket er med til at give den endelige vin struktur og rygrad. Smagen kan være meget præget af mørke bær.

Touriga Franca: er en portugisisk rødvinsdrue. Det er en af hjørnestenene i portvin. Druen giver mørke vine med blomsterduft og smag af skovbær. Primær drue til blends.