Aroma: kandiseret citrusfrugter, blomster og ristet brød.
Smag: meget fine insisterende bobler, pulserende syre. Cremet og elegant finish.
Vinfremstilling: Vinen er lavet på den traditionelle måde. ”methode traditionelle”, hvor fermerteringen sker på flaske. Vinen er 24 måneder på flaske og i denne periode sker gæringen og på baggrund af det dannes de naturlige fine bobler. Efter de 24 måneder på flaske sker degorgement.
2014 er vingårdens første årgang
Druer: Castelão, Arinto og Chardonnay.
Alkohol: 12,5%
Serveringsforslag: velegnet til fisk, sushi og skaldyr. Kræver et måltid.
Temperaturforslag: 8-10 grader.
Pris: 189 kr. pr. stk./700 kr. 4 stk.
Lidt om druerne i denne vin:
Castelão: er den mest berømte portugisiske rødvinsdrue den blomstrer og modner relativt tidligt og giver stort udbytte. Den benyttes både til rødvin, portvin og rose. Druen giver rustikke vine med høj syre og en del tanniner. Vine med smag af skovbær, blommer, svesker og dadler.
Arinto: er en portugisisk hvidvinsdrue. Det er en alsidig sort, hårdfør, højtydende, højt syreindhold, frisk og frugtig smag. Syren gør Arinto velegnet til lagring, særligt i fadlagrede udgaver.
Chardonnay: menes at stamme fra Bourgogne. DNA forskning siger at det er en krydsning mellem Pinot Noir og Gouais Blanc. Druen er meget velegnet til fadlagering og får ofte en smøragtig smag.